Știri din Hîncești

Recomandări conducătorilor auto de la IP Hîncești

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile: ploaie și ceață, Polițiștii Inspectoratului de Poliție Hîncești recomandă conducătorilor auto să fie prudenți în trafic și să respecte indicațiile rutiere.
❗️Îndemnăm participanții la trafic să conducă atent, precipitațiile sub formă de ploaie se pot transforma în lapoviță, iar carosabilul poate fi acoperit cu polei.
❌️Conducătorii auto respectați cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi următoarele principii de conduită preventivă:
➡️ verificaţi farurile;
➡️ nivelul uleiului;
➡️combustibilul;
➡️anvelope pentru sezonul de iarnă;
➡️ lichidul de parbriz;
❗️Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.
❗️Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi pe cele de ceaţă. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare a autovehiculului.
❗️Informaţi-vă despre condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
❗️Pietonilor li se recomandă să fie prudenți, să traverseze doar în locuri permisive. Asigurați-vă că traversați doar la culoarea verde a semaforului sau la trecerile pietonale.
În caz de necesitate apelați 112☎️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!