Reglarea numerică permisă nu doar în Bobeica dar și în alte localități

După ce în ultmile zile opinia publică a fost bulversată despre decizia consiliului din localitatea Bobeica privind reglarea numerică a pisicilor și câinilor vagabonzi,  la redacția HN24 am primit mai multe informații precum că așa gen de decizii s-au luat nu doar în Bobeica, dar și în alte localități din Moldova.

Astfel am decis să verificăm actele de decizii din alte localități, și iată că am dat despre decizii similare din Caracui, Sărata-Galbenă, Mingir, Șipoteni, Crasnoarmeiscoe, comuna Tohatin.

Dacă e să luăm cadrul legal, atunci totul e perfect unde se face trimitere la art. 37, lit.b) din Regulamentul gospodăriei cinegetice din Legea regnului animal nr. 439 din 27.04.1995, a permis vînătorilor reglarea numerică a animalelor și păsărilor de pradă dăunătoare, a ciorilor sure, coțofenilor, precum și a cîinilor și pisicilor vagabonde, depistate la o distanță de 200 metri și mai mult de la periferia localităților, (se referă la cîinii și pisicile, care au sălbătăcit și nu vizitează localitățile. 

Mai mult decât atât, această reglare numerică se face și în alte localități, și nu doar acum recent, dar de mai mulți ani. 
Mai mulți internauți se arătau indignați nu de cadrul legal, dar de cel pur omenesc, care poate măcar în așa momente  să dăm dovadă de umanitate.

Dacă tot așa de mulți apărători si practic toată presa din Moldova a distribuit această știre cu decizia consilierilor din Bobeica inclusiv și noi HN24, probabil ar fi cazul să sesizăm și să cerem anularea deciziei din anul 1995, sau cel puțin să fie revăzută, și cu mici schimbări adaptată. Iar pentru asta, venim cu un îndemn către asociației protecție animalelor, azilelor de câini și pisici, persoanelor influiente care s-au arătat indignați de această decizie, instituțiilor mass media: protv.md    știri.md      ipn.md     primul.md   tv8.md     trm.md  dar și alte portale media care au distribuit știrea. Asftel poate reușim să schimbăm cadrul legal a acestor decizii, care după cum se vede au fost luate de mai multe localități din rep.Moldova.


   

Donează pentru HN24 hn24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!