Rezultate remarcabile pentru boxerii lotului național de seniori

Rezultate remarcabile pentru boxerii lotului național de seniori . Boxeri din Republica Moldova și Hîncești au participat la  cele mai puternici turneie de clas A international din Europa și Lume.

Categoria seniori, participanți din 31 de țări, republica Moldova a participat cu 4 sportivi, Dorin Bucșa, care în trei lupte a învins pe participanții din Suedia, Armenia, Kazahstan și la Cubanezul naturalizat de Bulgari ( campion Mondial și Olimpic la tineret Javier Ibanes) Dorin a pierdut la puncte și și-a asigurat medalia de argint.

Paraschiv Alexandru care a învins boxerii din  Bulgaria, Turcia și în finală sa confruntat cu Rusul Popov Ilia Campion Olimpic de tineret , Alexandru a pierdut la decizie imparțiale și și-a asigurat medalia de argint.

Dumitru Galagot din Bălți la fel a câștigat bronzul, având victorii în fața participanților din Bulgaria și Grecia. Dumitru a cedat la puncte medaliatului cu broz la Campionatul European ucraineanul Barabanov Evgheni .

Vreme Andrei la fel a cucerit medalia de bronz cu victorie în fața boxerului Finlandez, în fața boxerului din Belarus medaliat cu argint la campionatul Mondial de studenti,  si a pierdut la ucraineanul Hijneak Alexandru campion european, mondial.

Moldova în premieră a avut asa rezultat mare la acest turneu valoros care este la a 72 ediție, a declarat pentru HN24 antrenorul lotului național de seniori, hînceșteanul Igor Untilă, la acest turneu au participat nume mari din boxul mondial, campioni europeni , mondiali și olimpici a mai declarat I.Untilă pentru HN24.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!