Știri din Moldova

Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați mai dur

Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlament. DOCUMENTUL are scopul de a responsabiliza conducătorii auto și de a crește nivelul de siguranță a traficului rutier, prin reducerea numărului de accidente.

Una dintre prevederile inițiativei legislative este suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un anumit termen, în cazul în care șoferii depășesc limita de viteză cu peste 60 de km/h. Totodată, vor fi sancționați mai dur conducătorii care nu oferă prioritate pietonilor, care traversează strada regulamentar.

De asemenea, vor fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport, care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Autorii au mai propus diminuarea unor sancțiuni. De exemplu, șoferii care nu vor respecta marcajul rutier se vor alege doar cu un avertisment, aceasta fiind o opțiune pe lângă amendă.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și a fost votat în a doua lectură de 54 de deputați.

sursa Paranteze

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!