Stare de Urgență ,,Cod portocaliu” în raionul Hîncești din cauza Covid-19

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică instituie, începând cu data de 1 octombrie, stare de urgență în sănătate publică cod roșu în Chișinău și mai multe raioane, din cauza pandemiei de COVID-19, în raionul Hîncești acest cod este portocaliu.

„Comisia națională extraordinară de sănătate publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării”, se menționează în decizia CNSEP.

Potrivit documentului, se declară stare de urgență cod roșu în unitățile administrativ teritoriale:

Gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului Covid-19 sunt  atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori, care sunt calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile. În baza acestora, Comisiile teritoriale de sănătate publică stabilesc măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Respectiv, pentru localitățile din zona galbenă se recomandă:
– limitarea călătoriilor neesențiale în afara casei;
– școlile rămân deschise cu respectarea măsurilor de siguranță;
– se permit întrunirile în masă în număr limitat de persoane (înmormântări).
– servicii de asistență medicală ajustată (telemedicină, îngrijire esențială, îngrijire cronică)

Amintim că, potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu COVID-19 aproape 52 de mii de persoane, iar peste 1300 dintre pacienții infectați au murit.
sursa: newsmaker.md      și HN24.

 

Donează pentru HN24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!