Știri din Hîncești

Start vot la concursul „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”: alege lucrarea preferată!

Asociația Presei Independente (API) a dat start votului online în cadrul concursului național pentru elevi și eleve „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”. La acest concurs, care promovează principiile bunei guvernări, și-au prezentat lucrările 54 de concurenți de la 41 de instituții de învățământ din țară. Până pe data de 23 iulie a.c., publicul are posibilitatea să voteze lucrarea preferată pe site-ul www.concurs.api.md.

În cadrul concursului „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, elevii claselor a VIII-XII de la gimnaziile și liceele din țară au avut posibilitatea de a transmite, în perioada 4 mai-22 iunie 2021, lucrări la trei categorii de concurs: texte, imagini și clipuri. În total, API a recepționat 54 de lucrări, inclusiv 30 de eseuri/poezii, 15 desene/poze/caricaturi și 9 video/animații care promovează principiile bunei guvernări, responsabilitatea autorităților în fața cetățenilor, implicarea activă a cetățeni în luarea deciziilor și în monitorizarea utilizării raționale și corecte a banilor publici etc.

Toate lucrările acceptate pentru concurs au fost plasate pe pagina web www.concurs.api.md, iar în perioada 28 iunie-23 iulie a.c., orice vizitator poate vota, la una sau mai multe secțiuni diferite, având posibilitatea să acorde în decurs de 24 de ore câte cel mult un vot pentru fiecare din cele trei categorii. În același timp, lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de experți din cadrul API și din afara organizației. Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate, expresivitatea și originalitatea lucrării, expunerea logică a mesajului, etica prezentării și respectarea drepturilor de autor.

Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie a concursului, dar și favoritul/favorita publicului (votul pe pagina web) de la fiecare categorie, vor fi premiați cu cadouri de preț.

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc în luna august 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura la o pensiune din Vadul lui Vodă.

Pentru informații suplimentare: Ion Mazur, tel.: 068 983 983, e-mail: ion.mazur@api.md

Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!