Știri din Hîncești

Tăieri ilicite de peste 200 de arbori la OS Bozieni

IPM Hîncești vă informează că, la data de 13.09.2022, de către inspectorii de mediu în comun cu angajații Î.S.Î.S. ”Hîncești-Silva”, au finalizat controlul în cadrul OS Bozieni, unde a fost depistată tăierea ilicită a 202 arbori de diferite specii (Stejar, Cireș, Paltin) cu un volum total calculat de 68 m3 masa lemnoasă (care lipsea de la fața locului).

În urma acțiunilor întreprinse IPM Hîncești a depistat și sancționat persoanele găsite vinovate. S-au întocmit două procese-verbal de contravenție.

Prima persoană găsită vinovată de tăierea ilicită, a fost sancționată conform art. 122 (1) CC al RM, aplicânduise amendă în mărime de 100 u.c. (5000 lei) și cu calcularea prejudiciului cauzat mediului în valoare de 25153,10 lei.

Al doilea Proces-verbal de contravenție s-a întocmit persoanei cu funcție de răspundere, responsabil de paza și protecția vegetației forestiere (pădurarul), conform art. 122(4) CC al RM, aplicânduise amenda în mărime 150 u.c. (7500 lei).

În continuare, IPM Hîncești va remite către Î.S.Î.S. ”Hîncești-Silva” materialele acumulate, pentru luarea deciziei pe acest caz. IPM Hîncești va monitoriza și în continuare respectarea legislației de mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!