Târgul „LA POARTA ȚĂRII”, ediția a III-a, s. Leușeni, r-nul Hâncești

 

 

 

 

Pentru că lururile mari se întâmplă în gospodării mici, vă invităm duminică, 19 mai, începând cu ora 11:00, la târgul „LA POARTA ȚĂRII”, organizat în satul Leușeni, situat la 1 km de vama cu țara vecină România.

Promitem multă energie pozitivă, bucate delicioase și multă distracție pentru întreaga familie. Pentru cei mici, va fi organizat un spațiu separat cu tot felul de elemente de distracție, cum ar fi trambuline, tobogane, carusel, multă vată dulce și popcorn.

La 11:00, va fi dat start programului artistic, cu participarea ansamblurilor folclorice de muzică și dans, dar și a parodistului Nicolae Hodină.

În același timp, părinții se vor putea delecta cu produsele autohtone expuse de producătorii noștri. La târg, participă S.R.L Cioara, cel mai mare producător și exportator, care își va prezenta esențele de levănțică, salvie, mărar, isop, coriandru, produse la cel mai înalt nivel și care sunt exportate în țările UE.

Vom avea și doi producători de vinuri moldovenești delicioase din satul Pereni și satul Buțeni, raionul Hâncești. GȚ “Ion Catana” ne va bucura cu struguri moldovenești, dar și produse din struguri și prune.

De asemenea, cașcavaluri delicioase produse la Dancu cu multă atenție și dragoste, după o tehnologie avansată și doar din produse natural, vor fi prezente la târgul de la Leușeni.

De asemenea, va fi organizat și un atelier de lucru, unde cei mici, sub supravegherea atentă a unei meșterițe cu experiență, vor confecționa felicitări și alte obiecte speciale, “Din suflet-pentru suflet”.

Măiestria și dibăcia se transmite din generație în generație. Cel puțin așa este în cazul olarului Adrian Onuta, care își va expune capodoperele naționale la Târgul de la Leușeni. De asemenea, maestrul popular va susține în masterclass, pentru a prezenta publicului autenticitatea obiectelor din lut. Meșterul popular vine din satul Mirești, r. Hîncești. Spune că și-a îndeplinit vocația fiind ghidat prin mai multe vise de bunicul său, care a fost și el olar. Descendent din viță de olar, Adrian Onuța continuă vocația familiei sale și a devenit membru al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova și este astăzi unul dintre cei mai apreciați olari moldoveni.

Dl. Gheorghe, din satul Cotul Morii, ne va demonstra că tradițiile seculare rămân nemuritoare la sat și va împleti din nuiele cele mai minunate coșuri. Desigur, vor putea participa și vizitatorii la procesul de lucru.

Și mulți alți producători autohtoni vor fi prezenți la sărbătoarea de la poarta țării.

La eveniment va fi prezent deputatul pe crcumscripția Hîncești, dl. Ghenadie, dar și primarul satului Leușeni, dl. Drăgan Ion.

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Nina Cotovanu,Alexandru Botnari.Andrei Șendrea,Luminița Smoleanic,Maria Moisei,Mariana Cociu,Raphael Leontin Mircea.Silvia Braga.Lia Aminov.Olguța Codreanu.

 

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !