Teatrele din capitală se redeschid cu respectarea tuturor măsurilor

Teatrele din capitală se redeschid, anunță primarul capitalei, Ion Ceban. La fel, se va permite și organizarea evenimentelor concertistice, doar cu respectarea tuturor măsurilor de sănătate publică în contextul pandemiei Covid-19.

„Astăzi Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat în calcul solicitarea mea de ieri, după ce au parvenit în adresa primăriei mai multe scrisori din partea actorilor care roagă disperați să își reia munca.

Membrii comisiei întruniți în ședință au analizat situația și au ajuns la concluzia că teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei Covid”, a scris pe Facebook Ion Ceban.

Precizăm că este vorba ca prezența în sălile de spectacole să fie de 50 de procente pentru a fi păstrată distanța, dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

La fel se va permite organizarea evenimentelor concertistice în aceleași condiții. Totodată, copii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță. Decizia comisiei urmează să fie publicată astăzi pe site-ul primăriei.

sursa: jurnal.md

Donează pentru HN24 hn24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!