Un minor din Basarabeasca a salvat de la moarte doi maturi

Un copil de 14 ani a salvat de la moarte o femeie de 57 de ani și un bărbat de 34 de ani. Cazul a avut loc noaptea trecută în orașul Basarabeasca. Minorul s-a trezit din somn din cauza insuficienței de oxigen și a anunțat de urgență pe cei doi maturi care s-au trezit și au cerut ajutor.

Cel mai probabil, aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă în urma utilizării necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:59. Pentru examinarea situației la fața locului au intervenit angajații Secției situații excepționale Basarabeasca, care au stabilit că în casă se aflau trei persoane, o femeie în vârstă de 57 de ani, un bărbat în vârstă de 34 de ani și un minor de 14 ani.

Toți trei au fost preluați la spitalul raional pentru îngrijiri medicale.

Starea persoanelor este de gravitate medie stabilă.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire. Se recomandă verificarea permanentă a sobelor și a căilor de evacuare a fumului.

De asemenea, oamenii sunt rugați să aerisească bine încăperile, dar și să stingă focul în sobă pe timp de noapte pentru evitarea intoxicațiilor și incendiilor. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, 45 persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon, dintre care 5 au decedat.

sursa realitatea.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!