Un polițist din Hâncești a devenit erou după ce a salvat o bătrână de 71 de ani

 

 

 

 

La 11 decembrie 2018, Şcarabnuţa Ghenadie, în vârstă de 24 ani, subofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Hânceşti fiind în serviciu a dat dovadă de responsabilitate civică și a intervenit promt pentru a salva o bătrână.

La Serviciul de gardă a Inspectoratului de Poliţie Hînceşti, în jurul orei 18:15 a parvenit un apel de la locuitor a mun. Hânceşti, care a informat că sora sa, în vârstă de 71 ani, nu răspunde la telefon şi nu deschide locuinţa.

Grupa Operativă a ajuns în mai puțin de 5 minute la fața locului. Cu acordul rudelor, poliţiştii s-au mobilizat pentru a putea întreprinde măsuri de salvare. Fără să ezite, Ghenadie Şcarabnuţa a coborât de la etajul 5 la etajul 4 cu o funie pe la balcon forţând un geam a putea pătruns în apartament.

Femeia a fost găsită inconştientă la podea, poliţistul a ridicat-o şi i-a acordat primul ajutor medical. Ulterior a solicitat o ambulanţă. Rudele victimei i-au mulţumit poliţistului pentru că a salvat femeia și pentru modul prompt și ferm în care a acţionat și pentru faptul că a reuşit să salveze o viaţă de om.

    

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Elena.

Apreciază Munca Noastră !Susține echipa hn24 Fii Șeful Nostru !