Știri din Hîncești

Uniți împotriva violenței

În cadrul Campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii” care se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Reprezentanţii organizaţiilor sindicale teritoriale din raionul Hîncești s-au întrunit la o masă rotundă privind prevenirea violenţei și hărțuirea sexuală.

În deschiderea activității, Ana Cimpoieșu, reprezentantul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova în raionul Hincesti, vicepreședinta a Comisiei de Femei a menționat că fenomenul violenţei în bază de gen afectează grav societatea. Obiectivul strategic al autorităților este asigurarea drepturilor persoanelor afectate de violență și grupurile de risc să fie respectate și protejate.

Vicepreședintele raionului Hîncești, dl. Anatolie Loghin a menționat că autoritățile raionale și locale susțin victimele violenței domestice și mișcările ce apară drepturile omului, pentru a combate violența în baza de gen.

Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a salutat organizarea acestui seminar și a remarcat implicarea deosebită a reprezentanților APL, care în acest an informează activ despre campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, organizează diverse activități de sensibilizare, abordează fenomenul violenței în bază de gen în colectivele de muncă.

➡️Campania urmărește să contribuie la sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul violenței față de femei ca fiind cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.

La eveniment au participat polițiști, profesori, medici, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de muncă, specialiștii din cadrul APL.

📢Violenţa trebuie raportată❗
Sesizează Poliția și condamnă violenţa❗

#Stop_violență

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!