Vânătorii din Hîncești verificați în respectarea regulilor de vânătoare

 

Politiștii_IP_Hîncești în colaborare cu inspectorii IPM Hîncești desfășoară razii în vederea verificării respectării regulilor de vânătoare și  combaterii braconajului și  tăierii ilicite de arbori.Vânătorii din Hîncești verificați în respectarea regulilor de vânătoare

 12 vânători au fost verificați privind respectarea cotei stabilite de recoltare, regulilor și termenilor de vânătoare, deținerea fișei de recoltare, carnetului_de vânător și  permisului de armă valabil.În urma raziilor desfășurate a fost ridicată o armă și întocmite 2 procese conform art. 128 alin.1 și alin.2 Cod Contravențional al RM.

? În această ordine de idei, reamintim principalele #reguli_de_securitate la vânătoare:
? #posesorul armei de vânătoare este responsabil de păstrarea corectă a armei și munițiilor;
? #arma poate fi purtată numai de către titularul permisului de armă;
? #posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei și munițiilor aferente conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne;
? #este_interzisă_tragerea și aflarea cu arma încărcată în localități sau în apropierea lor;
? #se_interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice.
#Inspectoratul_de_poliție_Hincesti mizează pe #bunul_simț și manifestarea unei #responsabilități_sporite a vânătorilor în vederea respectării cerințelor esențiale de securitate în procesul mânuirii armelor de foc, precum și respectării regulilor de vânătoare pentru evitarea unor eventuale incidente și delicte.
#Vânatul fără autorizația corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte și metode nepermise (#braconajul), fie cu folosirea situației de serviciu, dacă acesta a cauzat daune ce depășesc 2️⃣0️⃣0️⃣ de unități convenționale, se pedepsește conform articolului 2️⃣3️⃣3️⃣ al Codului Penal al RM.

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!