Știri din Hîncești

Video ! Manifestaţia de comemorare în cinstea ex-comisarului CPR Hînceşti Mihai Moraru

 

   

 

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JG_Fqxz59W0[/embedyt]

La 17 martie, curent, de către Inspectoratul de poliţie Hînceşti în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițistilor Secția R. Moldova a fost organizată manifestaţia de comemorare în cinstea ex-comisarului CPR Hînceşti Mihai Moraru, căzut cu moarte de erou în timpul conflictului armat pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova, la 15 martie 1992.

Evenimentul a început cu un miting solemn, la care au participat mai mulți oficiali, printre care reprezentantul Guvernului în teritoriu Ion Mereuţă, primarul municipiului Hîncești Alexandru Botnari, vicepreședintele IPA Secția Republica Moldova Gheorghe Gandrabur, văduva comisarului decedat Valentina Moraru, veterani ai organelor afacerilor interne. Oficialii au venit cu mesaje de comemorare si cinstire a eroului M. Moraru, ulterior au depus flori la monumentul din fața sediului IP Hincesti.


După încheierea mitingului de comemorare a urmat un turneu de minifotbal, în cadrul căruia au concurat echipele Inspectoratelor de poliție din raioanele Cimișlia, Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, Nisporeni, Hîncești, cît și echipele Poliţiei din Bârlad și Iași, România.


Victoria competiţiei a fost obţinută de către echipa IPJ Iași, care s-a clasat pe primul loc, fiind succedată de echipele IP Bârlad, România și IP Nisporeni R.M. Învingătorii au fost menţionaţi cu cupe şi diplome de onoare, iar celelalte echipe au primit de la organizatori diplome de participare.

Fotografia postată de Inspectoratul de Politie Hincesti.
La final, echipele, veteranii şi oaspeţii au participat la masa de pomenire pentru a cinsti memoria ex-comisarului Mihai Moraru şi celorlalţi eroi căzuţi în conflictul armat de pe Nistru în primăvara anului 1992.
Astfel de evenimente sunt binevenite prin faptul că ele păstrează vie memoria foştilor colegi, decedaţi în timpul exercitării obligaţiunilor de serviciu, asigurând cu prețul propriilor vieți un mediu sigur, pașnic de existență a generațiilor ce urmează.

Fotografia postată de Inspectoratul de Politie Hincesti.

 

   

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Cristina Iusco,MY KL,Marina Grițuc.Ion Panfil.

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!