Vitalie Balinschi de la Partidul „ȘOR” își propune să implementeze la Hâncești mai multe proiecte sociale

Principalele proiecte sociale, inclusiv cele care urmăresc stoparea exodului cetățenilor, realizate cu succes la Orhei de echipa lui Ilan Șor, vor fi implementate și în localitățile din raionul Hâncești. 

Asigurările au fost făcute într-un interviu pentru ziarul local „Curierul de Hâncești” de către Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat din partea circumscripției uninominale nr.38, Hâncești. 

Întrebat ce acțiuni va întreprinde pentru a opri exodul cetățenilor, Balinschi a spus că planifică, împreună cu echipa sa, să implementeze la Hâncești proiecte prin care să-i încurajeze pe moldovenii din străinătate să revină acasă. 

„Cu susținerea noastră, aproximativ 150 de familii din raionul Orhei au revenit în Patrie. Ne propunem să implementăm proiecte similare și în Hâncești”, a menționat Balinschi. 

Candidatul la funcția de deputat din partea Partidului „ȘOR” pe circumscripția nr.38, Hâncești, a mai spus că își propune să implementeze și un programul social de sprijinire a tinerelor familii prin oferirea unor indemnizații suplimentare celor acordate de stat la nașterea copiilor. 

„La Orhei, de exemplu, pentru fiecare copil nou-născut oferim câte șapte mii de lei, iar la nașterea următorilor – câte zece mii de lei”, a spus în interviu Balinschi, adăugând că își propune să realizeze la Hâncești și un proiect ce ține de oferirea locuințelor sociale tinerilor specialiști. 

Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr.38, Hâncești vor avea loc la 15 martie. În alegerile parlamentare de anul trecut, candidații Partidului „ȘOR” au învins în două circumscripții uninominale. Formațiunea are în Parlament șapte deputați.

articol publicat achitat din fondul electoral

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!