Știri din Moldova

Ziua de 2 octombrie a fost declarată Zi de Doliu Național

Ziua de luni, 2 octombrie, a fost declarată Zi de Doliu Național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță. Un decret în acest sens a fost semnat de către președintele R. Moldova, Maia Sandu.

„În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor”, se menționează în decret.

De asemenea, la ora 12:00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui moment de reculegere. De asemenea, cei care l-au apreciat își vor putea lua rămas bun de la scriitor în incinta Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău, în intervalul orelor 10:00 – 12:00.

În ziua de 2 octombrie 2023, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță.

Prozatorul, dramaturgul și eseistul Ion Druță a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale.

sursa deschide.md

Scriitorul Ion Druță s-a stins din viață

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!