A fost aprobat stema și drapelul localității Nemțeni

A fost aprobat stema și drapelul localității Nemțeni. Potrivit deciziei 02/05  din 3 martie, a fost aprobat stema și drapelul localității Nemțeni din raionul Hîncești. Silviu Andrieș Tabac este autorul iar pictorul Sergiu Ciocanu.

Drapelul reprezintă pânză pătrată roșie, purtând în mijloc un cavaler german medieval stând în picioare, văzut din față, în armură completă și coif cu viziera coborâtă.  Înarmat la brâu cu un pumnal și o spadă, ținând în mâna stângă o halebardă sprijinită în pământ, iar în cea dreaptă un somn răsturnat, totul alb, însoțit sus mâna de o cruce latină radiantă, galbenă.

Stema și drapelul localității Nemțeni au fost avizate în ședința Comisiei Naționale de Heraldică a Republicii Moldova, iar ulterior aprobate prin decizia consiliului sătesc Nemțeni din 03.03.2021.

Drapelul original se păstrează în biroul de serviciul al primarului satului Nemțeni, și se scoate în public la decizia acestuia, cu prilejul unor ceremonii solemne oficiale. Drapelul uzual (în dublicate sau copii) se arborează pe sediile administrațiilor publice locale ale satului Nemțeni. Denumirea satului contemporan Nemțeni, atestat în 1483 cu denumirea Hlăpești, consemnează apariția  moșiei date (de pe la 1495) Mănăstirii Neamț.

One thought on “A fost aprobat stema și drapelul localității Nemțeni

  • 2021-11-25 at 23:07
    Permalink

    Wow! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!