Bărbat reținut de Poliție pentru șantaj

Timp de doi ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din orașul Bender, ar fi  pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat doi soți  cu violență, estorcând de la aceștia bani, în diferite tranșe.

Suspectul se cunoștea de mai mult timp cu victima,  astfel, a  inventat un pretext  legat de acțiuni ilegale de droguri și estorca bani. Acesta amenința victima cu violență asupra rudelor și cerea ca periodic să-i transmită diferite sume de bani.

Acum două  luni,  victimele au sesizat Poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Chișinău,  oficiul Botanica, la 9 martie, suspectul  a fost reţinut în flagrant, în timp ce a venit în mun. Chișinău pentru a-și primi ”taxa”.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de ”Șantaj”.

Suspectul, anterior judecat pentru infracțiuni legate de droguri a  fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat acesta  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, sau amendă de până la 117 500 lei.

În continuare ofițerii de investigații întreprind acțiuni pentru a stabili

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!