Acces liber în cimitirele din Chişinău, cu respectarea măsurilor

Accesul persoanelor în cimitirele din municipiul Chişinău va fi permis, începând de duminică, 9 mai, până la ora 17.00. Declaraţia a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, după şedinţa Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chişinău.

Totuşi, oamenii care vor veni la cimitire vor trebui obligatoriu să poarte mască, să păstreze distanţa fizică şi să nu consume alimente şi băuturi alcoolice în interiorul cimitirului.

Ion Ceban a ţinut să precizeze că primăria nu va organiza transport public special către cimitire. Transportul va circula în următoarele zile conform programului obişnuit. În zonele din preajma cimitirelor vor fi amenajate parcări. Intrarea pe teritoriul cimitirului cu transportul personal este interzis.

Primarul spune că a solicitat oamenilor legii să verifice respectarea măsurilor anti-epidemice în cimitire.

Acum două zile, mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al întregii Moldove a adresat o scrisoare primarului general al municipiului Chişinău şi Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a capitalei unde a solicitat permiterea accesului enoriaşilor în cimitire în data de 9 şi 10 mai, pentru a prăznui Paştele Blajinilor, motivând prin faptul că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în descreştere. Ulterior, şi liderul socialiştilor Igor Dodon a declarat, în cadrul vlog-ului său, că autorităţile municipiului Chişinău ar trebui să ridice restricţiile privind vizitarea cimitirelor de Paştele Blajinilor.

Interzicerea accesului în cimitirele din municipiul Chişinău a fost stabilită la finele lunii aprilie de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, enoriaşii fiind îndemnaţi să facă ordine la mormintele răposaţilor până la sărbătorile pascale. Anul trecut, în 2020, în cimitirele din municipiul Chişinău accesul a fost restricţionat de Paştile Blajinilor.

sursa: tvrmoldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!