Acțiuni de mediu desfășurate la Hîncești

Educaţia ecologică reprezintă o disciplină opţională cu caracter integrativ, inter/transdisciplinar şi se sprijină pe cunoştinţele fundamentale obţinute prin studiul biologiei, geografiei, fizicii, chimiei, sociologiei, istoriei etc.

Această disciplină şcolară, cu orientare practică pe tot parcursul de formare, reperează pe propriile concepte, principii, legi şi studiază interacţiunea „Om-Mediu-Om” şi consecinţele acesteia în formarea unui comportament conştientizat şi responsabil faţă de problemele de mediu.

Acțiuni de mediu:

Ora ecologică pentrecută cu elevii din clasa a 9-a, de la Gimnaziul din localitatea Pașcani, cu tema – ”Pădurea aurul verde al pământului”.

Apelurile telefonice parvenite la Inspecția pentru Protecția Mediului Hîncești, privind arderea deșeurilor managere, a fost întocmite procese-verbale, cu privire la contravenție conform art. 154 alin. (1) CC al RM.

Au fost verificate automobile care transportau masă lemnoasă, încălcări nu s-au depistat.

S-au efectuat razii de salubrizare în satul Negrea, totodată s-a efectuat inspectarea a două terenuri din această localitate, unde urmează a fi construită o fermă de bovine, în satul Leușeni a fost inspectat obiectivul – Construcția sistemului de canalizare și stație de epurare.

S-a participat în comun cu Unitatea de Pompieri Hîncești în razii de stingere a resturilor vegetale în localități din raion.

ACȚIUNI DE MEDIU LA HÎNCEȘTI

Vasile MORARU, șef IPM Hîncești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!