Copii refugiați din Ucraina își vor continua studiile la L.T M.Lomonosov

Astăzi, 28 martie, la dispoziția Președintelui raionului, dl Iurie LEVINSCHI, vicepreședintele raionului, dna Lilia TĂNASE, însoțită de către consilierii raionali Sergiu OLIȘEVSCHI și Valeriu BOBROV, au întreprins o vizită la Î P Liceul Teoretic ,,M. LOMONOSOV,, din municipiul Hîncești unde și-au reluat studiile copiii refugiați din Ucraina.

Conducerea a discutat cu clasa I, V și VII, clase unde studiază copii ucraineni, dar și cu părinții acestora.

În urma discuțiilor cu elevii, vicepreședintele raionului, dna Lilia TĂNASE s-a bucurat de faptul că aceștia s-au integrat cu ușurință în procesul didactic, dar și și-au găsit repede noi prieteni.

Totodată, colegii de clasă sunt bucuroși de noii prieteni care povestesc mereu ceva interesant. Copiii refugiați sunt activi și ingenioși profesorii având doar cuvinte de laudă în adresa lor.

După discuțiile cu copilașii dna vicepreședintă împreună cu consilierii au discutat cu părinții și rudele care sunt foarte mulțumiți de faptul că copiii lor au posibilitatea de a fregventa școala, dar și de modul în care au fost primiți aceștia.

Părinții sunt recunăscători dnei director, Natalia TANURCOVA, pentru receptivitatea de care aceasta a dat dovadă întru crearea climatului social optim pentru copiii.

În acest context ținem să reiterăm faptul că Consiliul Raional Hîncești va continua să acorde tot sprijinul posibil în acomodarea refugiaților și încadrarea acestora cât mai repede posibil într-un ritm social calm și prielnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!