Știri din Hîncești

Activităţi în domeniul prevenirii şi contracarării vânatului ilicit

👮🏻‍♂️ Polițiștii #IP_Hincesti desfășoară activităţi în domeniul #prevenirii şi #contracarării_vânatului_ilicit  în perioada sezonului de vânătoare.
🚔 #Poliția insistă asupra faptului ca posesorii de arme:

✅ să nu poarte arme în stare de ebrietate;
✅ să se abţină de la folosirea armelor;
✅ să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale;
✅ să se abţină de la folosirea armelor atunci, când nu există pericol real sau când acesta poate fi evitat;
✅ să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri de masă pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea personală, precum şi a celor din jur;
✅ să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeţilor sau altor persoane străine;
✅ să nu lase armele în genţi, autoturisme sau în alte locuri fără supraveghere.

❗️❗ Important ❗️❗
📜 Admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu arma se sancționează contravenţional sau penal şi se retrage sau se anulează permisul de portarmă pînă la 5️⃣ ani.
🟢 Armele trebuie păstrare în safeu la domiciliu, iar în cazul deplasărilor peste hotarele ţării, se recomandă ca acestea să fie transmise pentru păstrare la Inspectoratul de poliţie din raza de domiciliu sau la magazinele specializate .
🟢 Atenționăm cetățenii să predee armele deținute ilegal, în scopul prevenirii lezării vieții și sănătății persoanelor apropiate și absolvirii răspunderii contravenționale si penale.
🟢 Totodată, polițiștii vor efectua verificări a vânătorilor și altor persoane aflate pe terenurile de vânătoare (valabilitatea permiselor de armă, carnetelor de vânător, cotele stabilite de recoltare, termenele și metodele de vânătoare).
🟢 Se vor desfășura razii întru prevenirea și contracararea braconajului, cu ridicarea armelor și munițiilor în cazul depistării încălcărilor ce țin de mânuirea ilegală a acestora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!