Azi închidem, mâine deschidem ! Primăria Hîncești s-a răzgândit

După ce acum câteva zile, Primăria Hîncești anunța despre funcționarea pe zile (Marți,Joi și Sâmbătă a pieței Villes, și alte restricții impuse de Comisia Situații Excepționale în legătură cu situația Covid-19 din localitate, la câteva zile după aprobarea deciziei, ea a fost modificată, iar după aceasta Piața Villes va activa în regim normal.

De remarcat faptul că Primăria Hîncești nu a oferit nici o explicație de ce totuși sa aprobat așa decizie, după care s-a modificat. Din start nu era o claritate în cazul când piața Chiril activează în regim normal, iar piața Villes trebuia să funcționeze, și a funcționat în așa regim câteva zile, locuitorii s-au arătat și ei nemulțumirea față de aceste decizii nechibzuite, comentând pe HN24 precum că în zilelele permise va fi și mai mare aglomerație.  Din aceste considerente ne putem face concluzie că atunci când se iau așa decizii, nu sunt bine gândite până la capăt de către cei care le iau, iar din cauza acesta au de suferit tot locuitorii localității noastre.

Iată și textul deciziei:

În contextul unor modificări a Dispoziției nr.3 din 22.02.2021 a Comisiei Situații Excepționale a mun. Hîncești, vă aducem la cunoștință că se menține planurile de măsuri în sănătate publică- Cod roșu, pe teritoriul mun. Hîncești.
Astfel, dragi Hînceșteni, vă informăm că, se reia activitatea piețelor comerciale, care se vor desfășura în regim normal, cu excluderea restricțiilor stabilite anterior, cu respectarea măsurilor de sănătate publică: păstrarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea periodică a tuturor suprafețelor.
Totodată, în atenția agenților economici, care prestează servicii de deservire în unitățile de alimentație publică, cum ar fi: restaurantele, barurile, cantinele și cafenele, aceștia vor putea organiza festivități cu cel mult 50 de persoane.
 

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!