Știri din Hîncești

Bărbat din Hîncești va fi sancționat pentru cruzime față de animale

Inspectoratul de Poliție Hîncești s-a sesizat în urma postării pe o rețea de socializare, unde se vede cum un bărbat din Hîncești a avut un comportament de cruzime față de animalul de companie (câine).

Ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Hîncești a declarat pentru HN24 că bărbatul va fi sancționat conform art. 157 alin.2 Cod Contravențional al RM – Cruzimea față de animale, suma e de la 600-până la 1200 lei. Însă decizia finală (sanțiunea) va fi luată de către ANSA Hîncești.

Vă reamintim că am fost sesizați de Romina Cebotari pe acest caz, cu următorul mesaj:

Astăzi, 30.05.2021, pe strada Șleahul Mereșenilor din orașul Hîncești, am văzut această oroare..Barbatul din poză, lovea cu bestialitate acest câine care era legat de gard, cu o sârmă de mijloc, dar și de lăbuțe.Sângele curgea șuvoi din gura câinelui și scotea urlete groaznice de durere, însă “eroul” nostru râdea în hohote alături de soție, 3 tineri, posibil copiii acestuia sau rude. Familia îl susținea pe acest individ și râdeau la solicitările mele de a înceta actele de violență.Totul s-a întâmplat față de vecini, față de copii minori, dar și față de alți tineri, toți pasivi.Am reușit sa dezleg câinele, după mai multe amenințări și tentative de a mă agresa fizic. Câinele a fugit de spaimă în pădure, fiind foarte aproape de casa indivizilor și nu l-am mai găsit…Având doar un sigur telefon care s-a descărcat, nu am reușit să sun la autorități, iar la strigatul meu pentru ajutor, vecinii îmi spuneau ca le este frică de această familie și nu voia nimeni să își asume vreo responsabilitate.

HN24 a încercat să ia legătura cu autoarea sesizarii, pentru a afla mai multe detalii și un articol mai amplu, dar din păcate nu am primit de la ea nici un răspuns.

https://www.facebook.com/groups/protectia.animalelor.chisinau/permalink/5900735323271633/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!