CEC a revocat hotărârea privind referendumul din satul Dancu, Hîncești

Se schimbă situația. După ce la 5 iulie CSJ a respins drept inadmisibil recursul lui Vitalie Pretuleac, primarul de la Dancu, privind anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-a stabilit pentru 11 iulie desfășurarea unui referendum pentru revocarea lui din funcție, CEC anunță marți, 6 iulie, că referendum nu va mai fi, întrucât Comisia și-a revocat hotărârea din 11 iunie prin care a decis organizarea plebiscitului.

Într-un comunicat de presă, CEC anunță că a luat act de decizia Curții de Apel Chișinău din 24 iunie 2021 și a decis, în cadrul ședinței de astăzi, revocarea hotărârilor adoptate anterior în vederea organizării și desfășurării referendumului local privind revocarea primarului satului Dancu, raionul Hâncești, stabilit pentru data de 11 iulie 2021.

Decizia CEC vine după ce luni instanța supremă a declarat inadmisibil recursul alesului local privind anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care s-a stabilit pentru 11 iulie desfășurarea unui referendum pentru revocarea lui din funcție, în condițiile în care deciziile Consiliului local Dancu de desfășurare a referendumului au fost anterior anulate în instanță.

Vedeți mai jos articole recente pe această temă http://hn24.net/drumuri-bune-pentru-primarul-din-localitatea-dancu-raionul-hincesti/

sursa zdg.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!