Hînceștenii invitați la raportul de monitorizare a transparenței Primăriei Hîncești

Asociația Presei Independente (API) vă invită la evenimentul de prezentare a rezultatelor Raportului de monitorizare a transparenței Administrației Publice Locale (APL) din orașul Hîncești. Expertele API, Mariana Kalughin și Diana Enachi-Ranga, au analizat rezultatele activității APL din perspectiva asigurării transparenței în procesul decizional, procesul bugetar și cel al achizițiilor publice.

Monitorizarea se referă la perioada septembrie 2019 – iunie 2020. La acest capitol, în raport sunt evidențiate unele evoluții pozitive, dar și deficiențe/probleme în activitatea APL. Totodată, au fost formulate și un set de recomandări pentru îmbunătățirea muncii APL.

Raportul de monitorizare va fi prezentat în cadrul unei mese rotunde care va avea loc vineri, 9 iulie 2021, ora 13.00, în sala Primăriei Hâncești, str.  Mihalcea Hîncu 132.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Primăriei, ai Consiliului orășenesc, ai Cancelariei de stat din regiune, activiști civici, reprezentanți ai mass-mediei locale dar și cetățenii.

API va asigura respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției Covid-19, stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Astfel, API va asigura respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 (unu) metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie.

Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului “Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!