Știri din HînceștiȘtiri din Moldova

Compensatii.gov.md ultima zi de înregistrare pe platformă

Astăzi este ultima zi de înregistrare pe platforma compensatii.gov.md pentru a fi atribuită categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie, transmite MOLDPRES.

În ședința de ieri a Guvernului, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a subliniat că, începând cu 25 noiembrie, se va face atribuirea automată a categoriilor de vulnerabilitate.

Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost înregistrate în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sunt îndemnați să se înregistreze pe site-ul www.compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației.

Pentru a ajuta persoanele să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică”, a fost lansată și o linie verde guvernamentală 0 8000 5000. Persoanele care nu au acces la echipamente IT sau nu au cunoștințe pentru a se înregistra online, pot apela la sprijinul asistenților sociali sau al bibliotecarilor din localitate.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 – decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro), în anul curent fiind alocate din bugetul de stat 870 mln de lei.

sursa https://www.moldpres.md/news/2022/11/24/22008970

Peste jumătate de milion de lei cheltuiți de Primăria Hîncești pentru Hram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!