Copil de clasa I agresat de bunica unui alt coleg de clasă la L.T din com.Lăpușna

 

 

 

 

Potrivit unei postări făcute pe o rețea de socializare, de către Zinaida Emilian din  com.Lăpușna a raionului Hîncești, care se arată nedumerită, și a relatat un caz foarte specific întâmplat pe data de 30 Ianuarie în liceul teoretic din Lăpușna. Pentru a nu denatura mesajul publicat de ea, îl vom pune integral.

Stimati parinti! M-am gindit mult la faptul sa scriu acest mesaj sau nu. In final totusi am hotarit sa o fac. Vreau sa va avertizez ca copii nostri nu sunt in siguranta, atit timp cit se afla la ore, in incinta Liceului Teoretic Lapusna. Si vreau sa va spun de ce… La data de 30.01.2019, baiatul meu, care este elev in clasa I B a avut un conflict cu alt copil din aceeasi clasa(in pauza nu au putut imparti un scaun). S-au batut ambii cu pumnii, ghinionul insa a fost ca celalalt l-a lovit pe al meu cu pumnul in burta, iar astlalt l-a lovit cu pumnul in fata si i s-a umflat ochiul.

Cel cu ochiul umflat a luat din clasa un picior de la un scaun rupt(pe care l-a rupt alt coleg) si a fugit la bunica sa PRUTEANU ELENA, care lucreaza la ospataria scolii. I-a spus bunicai ca Bogdan i-a dat in cap cu fierul cela( toti copii din clasa au negat faptul acesta, chiar si baietelul cu pricina a negat faptul cind eu l-am intrebat, mi-a spus numai ca Bodan a vrut sa-i dea in cap cu fierul).

Bunica copilului a venit in clasa, si de fata cu invatatoarea, care statea linistita la masa sa, a insfacat copilul meu de obraji si de urechi si l-a scuturat cum i-a placut ei, plus l-a batut cu palmele peste fata ( unii copii din clasa au confirmat faptul). Invatatoarea mi-a raspuns ca nu a reusit sa intervina. Vreau sa mentionez ca copilul meu sta in penultima banca de linga fereastra, si persoana a mers toata clasa de la usa pina in spatele clasei, trecind pe linga masa invatatoarei?????? Nu vreu sa ma indreptatesc ( copii sunt copii, eu nu il apar pe al meu, este agresiv, sunt de acord, dar nici celalalt nu este mai bun, eu inteleg ca ei sunt baieti si nu se lasa nici unul, nici celalalt, aceste probleme persista inca de la gradinita, eu niciodata nu i-am tinut parte si i-am spus ca nu trebuie sa se bata cu nimeni, dar nu poti sta permanent linga ei).

Ma intereseaza un singur lucru, cum in plina zi, la ore, in prezenta invatatoarei, in clasa poate intra oricine si sa-ti ia la pumnit copilul fara sa intrebe nimic??? Rusine sa-i fie Doamnei, daca as putea asa sa o numesc, o femeie matura sa-si puna mintea cu un copil de 7 ani.
Finalul acestei povesti a fost si mai si. Am mers impreuna cu copilul la sectia de politie unde ne-a asteptat o mai mare surpriza. La sediul se aflau trei colaboratori, o domnisoara si doi domni, numele nu le cunosc, deoarece nu s-au prezentat.

De cum am intrat, m-au luat in furca. Spunind ca vreu sa depun o plingere pe o persoana care mi-a batut copilul, in plina zi, in clasa la ore, domnul mai in virsta a inceput sa-mi spuna(… intelegeti noi nu putem face nimic si nu putem rezolva nimic, noi numai facem hirtiile, judecata o sa hotarasca ce si cum, este o procedura lunga, sa nu se intimple ca noi facem hirtiile si pe urma nu vreti sa mergeti la judecata, noi va aducem citatii dar voi nu mergeti, ca este nevoie de timp si de bani sa umblati pe drumuri). Eu i-am raspuns ca cunosc procedura, atunci el i-a spus colegei sale sa-mi primeasca cererea.

Domnisoara a inceput a scrie, iar domnul politist i-a spus ca daca eu stiu a scrie o cerere sa o fac singura. In momentul cind am finisat de scris, domnul politist a aruncat o privire peste foaia cu pricina si a exclamat – Prea mult a scris, ia citeste ce a scris!!!
Domnisoara a luat cererea si a citit. Atunci dlui a ridicat vocea la mine si mi-a spus – Nu asa se scrie o cerere, ati insirat o foaie intreaga, in cerere trebuie sa fie scrise patru cuvinte, dar clare!!!? Rupe cererea si scrie alta. Intelegeti ca noi hirtia o cumparam si nu avem hirtie.
La momentul dat mi s-a ridicat un nod in git, mi-am luat copilul de mina si am iesit plingind.
Stiam eu nu din auzite, ca politia noastra lucreaza foarte bine, dar m-am convins inca o data de acest lucru.
Nu vreau sa invinuiesc pe nimeni, eu inteleg ca politistii sun supraincarcati in ziua de astazi, sunt putini, de lucru este mult, hirtii multe, nu prea au chef sa se ocupe de aceasta, dar nu inteleg cum poti sa procedezi in halul asta.

Imi cer scuze in fata tuturor, nu am vrut sa ofensez pe nimeni in aceasta postare, am vrut numai sa-mi spun durerea si indignarea, pentru ca nu am vazut nicaieri o atitudine serioasa fata de oameni. Am vrut inca odata sa scot in evidenta ca in ziua de astazi, daca nu ai bani si nu ai “blat”, esti o persoana simpla, nimeni nu te socoate de om.
P.S. Stiu ca multi o sa fie contra si o sa interpreteze diferit acest mesaj. Nu am facut-o intentionat, dar chiar nu mai stiu unde ai putea astazi sa te adresezi, pentru a ti se face dreptate.

    

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.

 

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!