Cum să profiți la maximum de ghimbir

Probabil că toată lumea își amintește cum, la începutul pandemiei, ghimbirul a dispărut literalmente de pe rafturi, iar prețurile lui au crescut.

Toată lumea și-a amintit brusc de proprietățile benefice ale tuberculului și au început să-l cumpere. Dar, cel mai probabil, puțini oameni consumă ghimbir în mod regulat.
Și anume, regularitatea este întregul secret.
Merită să includeți această pulpă galbenă arzătoare cu un miros plăcut în dieta dumneavoastră zilnică timp de cel puțin o lună – abia atunci efectul va fi vizibil.

Ghimbirul conține gingerol, o substanță care are efecte antiinflamatorii. Studiile arată că gingerolul previne așa-numitul stres oxidativ. Acesta este un proces în care celulele sănătoase din organism sunt deteriorate din cauza acumulării de radicali liberi. Acest proces este cel care duce la îmbătrânire. Ghimbirul ajută, de asemenea, celulele să devină mai stabile. Gingerolul scade, de asemenea, nivelul zahărului din sânge.

Rădăcina de ghimbir este, de asemenea, bogată în substanțe care stimulează apetitul și circulația sângelui. Acestea sunt calciu, magneziu, fier, vitamina C, potasiu, fosfor și sodiu.

Tubercul miraculos ajută la problemele stomacului și ameliorează greața. Prin urmare, poate fi folosit, de exemplu, la începutul sarcinii, cu rău de mare sau în timpul creșterilor de presiune. Stimulează digestia, ajută la tulburări și constipație.

Ghimbirul este indicat și persoanelor care au probleme articulare. Dacă bei ghimbir în fiecare zi, poți ameliora simptomele artritei. Dar numai dacă este folosit zilnic timp de cel puțin o lună.

Rădăcina parfumată poate ameliora și durerile menstruale. Înainte de a recurge la pastile pentru durere, încercați să preparați o ceașcă de ceai puternic de ghimbir.

Dacă folosești ghimbir în mod constant, acesta va afecta pozitiv sistemul imunitar. Ceaiul cald cu ghimbir si lamaie este pur si simplu o bautura indispensabila pentru orice raceli si boli virale.

Ghimbirul îmbunătățește sănătatea orală prin eliminarea eficientă a bacteriilor. Este suficient să mesteci o bucată de ghimbir proaspăt o dată pe zi (cel mai important, nu confiat!) – iar dinții tăi îți vor mulțumi.

Folosind o rădăcină de vindecare, puteți îmbunătăți memoria și viteza de gândire. Potrivit numeroaselor studii, ghimbirul poate încetini schimbările din creier legate de vârstă. Persoanele care au luat tablete cu extract de ghimbir timp de câteva luni și-au îmbunătățit memoria, capacitatea de învățare și viteza de reacție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!