Cum va fi procedura de Sfințire în noaptea Învierii în Stolniceni

În noaptea Învierii,va vea loc Sfințirea de Paști la domiciliu.

De la orele 5:00-8:00. Astfel mergând pe toate străzile din sat.Acei care doresc să sfințească merindele,sunt rugați să stea fiecare la poarta sa.

Sursa: Împreună pentru Stolniceni

ÎNȘTIINȚARE
,,privind răspîndirea bolilor epidemice și a măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice”
Conform Comisiei pentru Situații Excepționale a R.M., precum și mesajul Mitropoliei către slujitorii bisericii, slujba în noaptea Învierii se va face doar de către slujitorii bisericii/mănăstirii și membrii acestora cu respectarea măsurilor fără enoriași în biserica sau afară.
Sfințirea la sate se va face doar în fața porții personale, nu se admite trecerea unei măhăli în altă mahala. Nu se admite amplasarea enoriașilor în preajma bisericii!

Nu se admite intrarea pe o poartă a bisericii și trecerea prin alta. Oricum lumea va comunica între ei, astfel va fi inevitabil răspîndirea infecției!

Se interzice preotului să pună mîna pe bunurile date de enoriași pentru a evita răspîndirea infecției. Se permite doar punerea în coș de către enoriași a darurilor, cu respectarea distanței! Enoriașii să aibă acoperită gura și nasul. Dacă nu au măști, sunt fulare, basmăli.
Nu se permite sărutarea icoanei, dacă Preotul o ia cu sine în sat!

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărîrea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică/Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constitue pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragerea la răspundere contravențională, conform, art. 761 (alin.1) al C.C. al R.M. ,,nerespectarea măsurilor de profilaxie prevenire și/sau combatere a bolilor epidemic”, se sancționează cu amendă de la 450 (22.500 lei) la 500 (25.000 lei) de unități convenionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de 1000 la 1500 de unități conveționale aplicată persoanei juridice.

Totodată conform art. 215 (alin.1) al C.P. al R.M. ,,răspîndirea bolilor epidemice” se pedepsește cu amendă în mărime de la 720 u.c. (36000 lei) la 1000 (50.000lei) unități convenționale sau închisoare de pînă la 3 ani, iar persoanei juridice se pedepsește cu amendă în mărime de la 2000 u.c. (100.000 lei)-3000 u.c. (150.000lei) unități convenționale.

Donează pentru HN24 hn24 Susține activitatea noastră