Detalii despre jaful armat de pe traseul Chișinău-Leușeni

Patru persoane au fost reținute pentru 20 sau 30 de zile în cazul jafului de pe traseul Chișinău-Leușeni unde șoferul unui Mercedes S-Class a fost stopat. Indivizii i-ar fi luat mașina, dar și o geantă în care erau aproximativ jumătate de milion de dolari.

Cea de-a cincea persoană este fica celui care a organizat jaful și din motiv că a ales să conlucreze cu urmărirea penală aceasta se află în libertate.

„Un cetățean al Republicii Moldova, om de afaceri în Ucraina, cu ajutorul ficei au oferit suport de cazare anumitor refugiați din Ucraina. Cu suportul altui cetățean care se cunoștea cu tatăl victimei din anul 2018, tatăl victimei rugându-i să le asigure cazarea cât și anumite servicii de transportare a sumelor bănețti peste punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova în direcția România”.

Potrivit informațiilor, victima jafului este de fapt, organizatorul acestuia și urma să obținuă 1% comision din suma transportată peste frontiera de stat.

„Toate patru persoane sunt în arest, fata nu este, ea conclucrează cu urmărirea penală și a fost reținută pentru 72 de ore, ulterior conlucrând cu urmărirea penală se află în libertate. Doar unul din ceilalți figuranți nu avea antecedente penale, restul toți sunt cu antecedente penale, toți sunt în arest”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, armele erau false, iar jaful ar fi fost înscenat.

„Referitor la informațiile unde se spune că cei doi erau îmbrăcați în uniforme de polițiști și aveau arme, armele erau niște jucării și uniforma nu era de polițist, erau haine asemănătoare uniformelor de polițiști, dar erau de culoarea neagră nu de culoare albastră specifică poliției”, precizează Cernăuțeanu.

sursa https://tv8.md/2022/22/03/patru-persoane-retinute-in-cazul-jafului-de-pe-traseul-chisinau-leuseni-cernauteanu-jaful-a-fost-inscenat/195933

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!