Benzina și motorina se ieftinesc ușor de mâine

După săptămâni întregi de scumpiri în lanț, carburanții se ieftinesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile prețuri plafon pentru joi, 24 martie, astfel benzina se va ieftini cu 24 de bani, iar motorina cu 39 de bani.

Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 27 de lei și 02 de bani, iar un litru de motorină va costa 26 de lei și 16 de bani.

Anterior, ANRE a declarat că prețul carburanților urmează să se stabilizeze, iar în următoarele zile ne putem aștepta la o dinamică descrescătoare.

„Ținând cont de datele din prezent, ANRE constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard (Benzina COR 95 și Motorina) în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă”, este menționat în comunicatul de la ANRE.

La situația zilei de azi, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine, 17 martie, fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95.

Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.

Totodată, ANRE păstrează prudență maximă în formularea prognozelor, monitorizând în regim permanent situația instabilă din regiune, care se poate schimba de la o zi la alta.

sursa https://tv8.md/2022/23/03/benzina-si-motorina-se-ieftinesc-usor-preturile-maxime-anuntate-de-anre-pentru-joi/196012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!