Două femei originare din Ucraina cercetate penal pentru escrocherie.

Două femei, în vârstă de 27 și 28 de ani, originare din Ucraina, au fost reținute de oamenii legii pentru 72 de ore. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că acestea sunt suspectate că ar fi pus în aplicare schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”. Potrivit oamenilor legii, victimele au fost apelate de suspecte la telefonul fix.

IGP anunță că în capcana celor două tinere ar fi căzut o femeie în vârstă de 67 de ani, din orașul Ungheni. Fiul ei ar fi fost cel care a alertat poliția. Acesta le-a spus oamenilor legii că, pe 8 decembrie, escrocii ar fi sunat-o pe mama sa și, sub pretextul că fiica ei ar fi fost implicată într-un accident rutier, ar fi solicitat 150 de mii de lei pentru a restitui paguba părții vătămate. Mai mult, potrivit IGP, bănuitele au mers la domiciliul femeii pentru a ridica banii, dar ghinion, ar fi fost oprite de către fecior, care a sesizat poliția din Ungheni.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspectele, pe 7 decembrie, sub aceeași schemă, ar fi sustras de la un bărbat în vârstă de 82 de ani, din același oraș, 30 de mii lei și 1 000 de euro.

Femeile sunt cercetate penal pentru escrocherie. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă până la 5 ani.

Poliția cheamă repetat populația la prudență și menționează că ținta infractorilor sunt în mare parte persoanele vârstnice.

„Îndemnăm oamenii să discute cu părinții sau rudele în etate despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat Poliția la numărul unic de urgență 112” – este apelul IGP.

sursa newsmaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!