Efectele benefice ale ceaiului de caprifoi sau mâna Maicii Domnului.

Caprifoiul este numit în popor şi mâna Maicii Domnului, este o plantă originară din ţările asiatice (Japonia, China, Coreea) fiind cunoscută la noi pentru florile albe şi delicate cu parfum suav şi miros îmbătător, ce înfloresc încă din timpul primăverii până vara târziu.

În medicina tradiţională chineză, se spune că această plantă acţionează asupra meridianelor stomacului, plămânilor şi intestinului gros. De aceea, decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree. De asemenea, nu se recomandă pe perioada sarcinii sau a alăptării, recomandându-se precauţie şi persoanelor care suferă de alergii.

Pentru prepararea decoctului folosiţi între 9-15 grame the plante la 300 ml de apă. Se pune la infuzat 10 minute o ceaşcă de flori de caprifoi intr-un litru de apă clocotită. Se strecoară şi se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Nu se bea de către persoanele care au probleme cu stomacul sau care suferă de diaree acută.

Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului.

Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.

Infuzia este în special benefică persoanelor care suferă de:

  • cefalee;
  • migrene;
  • febră, gripă, răceală;
  • dureri în gât sau la urinat;
  • abces mamar sau intestinal;
  • ochi umflați;
  • inflamații intestinale, ale tractului urinar sau ale aparatului genital;
  • unele tipuri de cancere;
  • conjunctivită (se aplică comprese îmbibate cu infuzie pentru 15 minute și/sau se șterg ochii cu un șervețel înmuiat în infuzie);
  • răni durerose (se aplică comprese cu infuzie de caprifoi la prepararea căreia se pot adăuga și frunze).

Familia HN24 vă urează SĂNĂTATE ! vă recomandăm să citiți și acest articol http://hn24.net/ceai-de-patrunjel-recomandat-persoanelor-cu-afectiuni-respiratorii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!