Exercițiu de amploare și în Hîncești ! salvatorii puși în alertă

În dimineața zilei de 26 mai, 168 de salvatori și pompieri cu 49 unități de tehnică au fost ridicați pe alarmă de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Efectivul Direcției situații excepționale Orhei și subdiviziunile acesteia din raioanele Telenești, Rezina și Șoldănești, dar și efectivul Direcției situații excepționale Hâncești cu subdiviziunile din Cimișlia, Leova, Iargara și Leușeni au misiunea de a desfășura tabere de câmp la periferiile raioanelor Orhei și Hâncești. Exercițiul vine în contextul instruirii efectivului de trupă și comandă pentru amenajarea operativă a centrelor provizorii pentru refugiați.

În acest sens, conducerea instituției a decis să organizeze acest exercițiu de teren pentru a ridica nivelul de pregătire a salvatorilor și a perfecționa deprinderile efectivului. Taberele urmează să fie dotate cu corturi și cele necesare pentru cazarea oamenilor. Fiecare centru format în teren trebuie să cuprindă câte 300 de locuri de cazare provizorie.

La finalizarea exercițiului conducerea IGSU va aprecia starea de pregătire a subdiviziunilor implicate, iar corturile vor strânse și depozitate pentru o eventuală urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!