Scriitorii Iulian Filip și Irina Nechit în vizită la Biblioteca Raională Hîncești

Campania Națională de Lectură ,, Să citim împreună”, ediția a XI-a

Ieri, 25 mai, a avut loc prima întâlnire cu scriitorii Iulian Filip și Irina Nechit ai căror cărți ,, Pâine de la iepure” și ,, Trei zile cu Zuza” au fost selectate pentru ediția a XI-a a Campaniei Naționale ,, Să citim împreună” inițiată de Biblioteca Națională pentru Copii ,, Ion Creangă” din Chișinău. Evenimentul a produs un puternic impact în rândul utilizatorilor. Copiii au citit aceste minunate cărți cu mult entuziasm și cu multă atenție. După opinia lor aceste opere sunt binevenite prin caracterul lor educativ și mobilizator.

Ele te inspiră la multe fapte bune și îi fac pe copii să fie mai înțelegători, mai cooperanți și mai curajoși. Aceste cărți dau naștere la acțiuni bune și utile.

Scriitorii au fost asaltați, ca de obicei, cu multe întrebări pentru că curiozitatea copiilor este mare și ei au dorit să afle tot procesul de scriere a cărților. Mai bine zis nașterea operelor literare. Conținutul lor provoacă sentimente de dragoste pentru semenii lor și Dumnezeu. Amuzante au fost secvențele prezentate de elevi din aceste cărți. Cântecele interpretate de elevii școlii de Artă din Hâncești, pe versurile poetului Iulian Filip au fost minunate.

Suntem recunoscători tuturor celor care și-au adus aportul la organizarea acestui eveniment frumos, desfășurat în biblioteca noastră. În special, mulțumim profesorilor de la liceele ,, Mihai Eminescu” Angela Lupei și ,, Mihail Sadoveanu” Tatiana Bufteac, directorului gimnaziului ,, Mihai Viteazul” Lidia Dorojuc. Bibliotecarei Svetlana Croitoru L.T. ,, Mihai Eminescu”. Doamnei Larisa Vlas, specialist principal, Direcția Cultură și Turism, profesor de canto la școala de Arte ,, Timotei Bătrânu”. Pentru prezentare profesionistă a unui epizod din cartea ,, Pâine de la iepure”, Iulian Filip îi mulțumim doamnei Victoria Plăcintă specialist, Casa de Cultură Hâncești. În încheiere venim cu îndemnul către cei care nu au reușit să citească aceste cărți să vină la Biblioteca Publică Raională ,, ÎPS Antonie Plămădeală” Hâncești, să le împrumute și să se delecteze cu lectura lor. Evenimentul a fost moderat de Sîrbu Olesea , șefa Filialei copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!