Hoţi prinși „pe urme fierbinţi” de Poliţia din Hîncești

 

 

 

Locuitorii din municipiul Hîncești pot răsufla oarecum uşuraţi. Banda de hoţi care în cursul acestei luni a spart mai multe locuinţe a fost identificată, grație profesionalismului ofițerilor de investigație a Inspectoratului de Poliție Hîncești. Ca urmare a sesizărilor primite la interval de câteva zile din partea unor proprietari care s-au plâns că în timpul zilei, hoții le-au măturat locuințele.

Răufăcătorii au luat diverse bunuri precum tehnică electrică, bijuterii din aur, sume bănești. Pe mâna, infractorilor a căzut și un bătrân cu deficiențe locomotorii, în vârstă de 70 ani, din municipiul Hîncești. Bărbatul a fost tâlhărit, după ce persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, aplicându-I lovituri nepericuloase pentru viața și sănătatea sa. Hoții au sustras în mod deschis obiecte din aur, cauzându-i un prejudiciu material considerabil.

Oamenii legii au trecut la verificări şi au stabilit că principalii suspecţi de comiterea infracțiunilor sunt 4 adolescenţi cu vârste cuprinse între 14- 17 ani și un matu din mun.Hîncești. Aceștia sunt cercetaţi penal conform articolelor 186 și 187 Cod Penal al Republicii Moldova. Bănuiţii fi sustras bunuri în valoare totală de peste 40.000 mii lei. Măsuri de precauție pentru a preveni jafurile și furturile! Cele mai frecvente locuri ale infractorilor de a comite astfel de infracțiuni sunt: locuințe lăsate fără supraveghere scara și curtea blocului neiluminată stradele întunecate zonele de agrement etc.

În scopul prevenirii cazurilor de victimizare şi în vederea asigurării pazei bunurilor personale, recomandăm tuturor cetățenilor: nu vă deplasați de unul singur pe traseele și stradelele situate în zonele puţin populate și neiluminate; nu afişați ostentativ obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile etc.). arătându-le persoanelor necunoscute valorile pe care le aveţi în posesie; aveți grijă de vârstnicii care locuiesc singuri Dacă sunteți urmărit sau vă simțiți în pericol, adresați-vă la cel mai apropiat Sector de poliție sau telefonați 112. Informația a fost confirmată pentru HN24 de către Cristina Vicol, ofițer de presă a Inspectoratului de Poliție Hîncești.

    

Mulțumim persoanelor care ne susțin: Mihail Cojocaru, Alexandru Gomaniuc,Alina Sevastian,Sergiu Brăguță,Nina Cotovanu,Vlada Țoncu,Marina Dubceac,Alexandru Botnari.Alina Ochișor,Familia Panfil. Doina,Crina Ciobanu,Alina Vivat,Rodjero Svetlana,Luminița Smoleanic,Ion,Doina,Ana Cichi,Marianna Cociu,Nicolae și Elena.

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!