În jur de 60 de refugiați din Ucraina au fost cazați în Sarata Galbenă

Potrivit informațiilor care le deținem, la moment în localitatea Sarata Galbenă (Serepta) sunt cazați în jur de 60 de refugiați. Tot astăzi Inspectoratul de Poliție Hîncești a venit cu un mesaj pentru locuitorii din Hîncești prin intermediul HN24:

Inspectoratul de Poliție Hîncești își exprimă deplină solidaritatea față de poporul ucrainean🙏

Suntem pregătiți să contribuim la ajutorul refugiaților din Ucraina. La aceste momente se atestă un flux mare de cetățeni la postul vamal Leușeni.

‼️Stimați Cetățeni, cei care doresc să ajute refugiații cu (ceai, cafea, biscuiți, mâncare) sunt rugați să se apropie la postul vamal Leușeni sau la Inspectoratul de Poliţie Hîncești.

Potrivit informațiilor publicate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pe data de 26.02.2022  la punctuld e trecere Leușeni-Albița erau circa 70 de mașini.

Hîncești 24 vă reamintește că :

În contextul situației alarmante în care se află la momentul de față poporul ucrainean, Consiliul Raional Hîncești anunță solidaritatea deplină și empatie profundă în aceste clipe de cumpănă pentru fiecare cetățean al Ucrainei.

Astăzi, 25.02.2022, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Hîncești, în cadrul acesteia:

– S-a luat act de informația prezentată în Hotărârea nr. 1 din 24.02.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

– S-a decis plasarea refugiaților, în prima fază, în incinta Școlii Internat din Cărpineni, care dispune de o capacitate de 360 locuri și în Spitalul Cărpineni având capacitatea de 100 locuri.

După finisarea ședinței, președintele Raionului Hîncești, Iurie LEVINSCHI însoțit de vicepreședinții doamna Lilia TĂNASE și domnul Dumitru CORNEI au efectuat o vizită în comuna Cărpineni pentru a verifica condițiile de plasare a refugiaților în caz de necesitate.

– Sediul de colectare a informațiilor solicitate în vederea monitorizării situației privind derularea Stării de Urgență s-a creat în incinta Consiliului Raional Hîncești, biroul 306, tel. +373 026923667.

❗️🇺🇦❗️🇺🇦❗️

У контексті тривожного становища українського народу на даний момент районна Hînceşti рада заявляє про повну солідарність та глибоке співчуття в ці переломні моменти для кожного громадянина України.

Сьогодні, 25.02.2022 р., в рамках нього скликано засідання комісії з надзвичайних ситуацій Hînceşti районa:

– Інформація, представлена ​​в рішенні № 1 від 24.02.2022 р. Комісії з надзвичайних ситуацій Республіки Молдова.

– На першому етапі було вирішено розмістити біженців у школі-інтернаті з Cărpinenі, яка розрахована на 360 місць, та в лікарні Cărpinenі на 100 місць.

Після зустрічі президент районa Hînceşti, Iurie LEVINSCHI у супроводі віце-президентів пані Lilia TĂNASE та пана Dumitru CORNEI відвідав гміну Cărpinenі, щоб перевірити умови розміщення біженців у разі потреби.

– У районній раді, офіс 306, тел. +373 026923667.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!