Mai mulți locuitori din Hîncești nemulțumiți de majorarea taxei obligatorie de salubrizare

La o săptămână distanță după publicarea anunțului pe pagina Primăriei Hîncești privind taxa obligatorie de salubrizare despre care am scris și noi aici, locuitorii din Hîncești încep să primească nota de plată menționată.

În modelul de mai jos vedeți cum arată aceasta.

La o simplă  verificare a acestei note de plată apar alte întrebări:  Perioada fiscală ? din ce dată până în ce dată se calculează suma ? Dacă e să luăm din data ce sa decis această majorare, 3 persoane de la începutul anului până în luna august ar trebui să achite 120 lei și nu 180 cum este indicat în acestă notă de plată.

De remarcat faptul că o parte din locuitorii municipiului se arată foarte deranjați de această mărire de taxe, în timp ce unii se întreabă ce se face cu banii pentru această taxă obligatorie, mai ales că unii locuitori au încurcat aceasta cu evacuarea deșeurilor, această confuzie vine în urma situației neclare și deloc lămurită pe înțelesul cetățeanului simplu, de ce sa mărit ? ce se face cu acești bani ?

Mai jos vom publica doar o mică parte din comentariile apărute de la cetățeni
Viorica R.   
Mai întâi a fost 3 lei dar nu erau obligatoriu și vazind că lumea nu vroia sa plătească au mărit la 5 lei și au făcut să fie obligatoriu numai sa scoată din lume banii. Pentru ce?
Chiar nu merităm o explicație??
E obligatoriu și atît….bine că ne-ați informat și unde se poate de platit😠
Irina R. 
Atîta timp cît nu avem semnat nici in contract,cum poate fi taxa obligatorie?Stãm cu gunoiul in saci cite 2 saptamini achitam 15 lei de persoanã, iar acum se mai adauga inca o taxa obligatorie?
Tatiana M.
Da pentru ce sa platim noi acesti 5 lei???Chear vreau sa-mi raspunda cineva .
Cristina B.
Ce se fac cu banii respectivi? Pentru ce noi achitam?
Olga D.
E o lege făcută la repezeala și prosteasca doar se plătește odata gunoiul?, dacă la rezidenta sunt 4 persoane dintre care doar unul locuiește alți 3 sunt plecați de ani buni ?… acum de 2 săptămîni tatăl meu sa confruntat cu aceasta problema sau certat cu cei de la primărie ca trebuie sa achite Cite persoane sunt la rezidenta cum așa ? Și lumina din oraș , grădinițele școlile și multe alte care le întreține primăria fiecare om din oraș care lucrează plătește taxe la stat din salariu pu așa ceva .
Valeria P.

Locuitorii Or. Hincesti deja achita o taxa lunara de salubrizare, deseurile fiind colectate odata la 2 saptamani, bineanteles depozitare si reciclare incorecta si fara aprovizionarea locuitorilor cu recipient de reciclare specific fiecarui deseu (ex. Reciclarea separata a plasticurilor, hartiilor si separarea gunoaielor generale de resturile de mancare etc), referindu’ma la aprovizionarea cu TOMBEROANE.
Tomberoanele trebuie sa fie aprovizionate de catre Primarie, sau compania ce se ocupa de colectarea deșeurilor si incasarea facturilor.
Potrivit normelor corecte de depozitare si colectare a deșeurilor, compania data trebuie sa ofere ceva clientului in schimbul acelei taxe. Asa cum Union Fenosa a oferit echipament de instalare a energiei electrice, Rotalin Gaz – instalarea conductei de gazificare, si Apa Canal – instalarea conductei de apa.
Credca ar fi timpul sa adoptati corectitudine fata de locuitorii orasului si sa implementati normele corecte de depozitare a deseurilor, luand in considerare situatia cand sunt caini vagabonzi in zona…scoti sacii cu gunoi pt colectare si in 2 secunde, cainii rup sacii si se face o mizerie teribila in strada.
Apreciez enorm eforturile Primarului contribuind frumos la dezvoltarea Orasului, dar referitor la Sistemul de Canalizare si cel de Salubrizare se necesită implicare mai serioasa in colaborare cu Regia Ara/ Apa- Canal.
Tatiana C.
Когда платили по 3 лея,то кто то платил а другие не платили. И ничего … И куда пошли эти деньги тоже никто не отчитался. За что платим то?????? Особенно с пенсии!!!

Comentariile de mai sus au fost colectate de pe pagina de facebook a primăriei Hîncești.
Iată cele de mai jos de pe pagina noastră de facebook.

Larisa C.
Rusine pentru primarie. Nu-s deacord sa achit mai mult nu merita. E mizerie tot orasul lumea e nemultumita chiar nu se vede n-au penteu ce adauga mai.mult
Sofia U.
Nu știu ce fel de salubrizare cînd în tot orașul numai gunoi vezi , la cimitir neîngrijit , nevopsit..hmm
Maria Z.
Stimata Primarie Hincesti ce se prevede in aceasta taxa de 5 lei – ce masuri face primaria sau ce lucrari se fac din aceasta taxa de 5 lei in folosul cetatenilor, ca peste tot este numai rapan.
Natalia B.
Eu nu sunt deacord!De ce sa platesc taxa de salubrizare?Gunoiul se colecteza o data la 2 saptamini nici nu vreau sa va spun ce miros avem in curte mai ales pe timp de vara!Las sa fie pusi acesti bani in plata pentru gunoi!Noi perfect intelegem ca taxa nu se impoziteaza!
Iulyana C.
Foarte urit din partea primăriei, cind le dai la persoanele cu gunoiul sa ia niste crengi nu vor sa le stringa fac o galagie parca li-am da bombe si se tem sa nu explodeze. Nesimtire la maxim
Nadejda G.
Stimata Primarie Hincesti pentru ce sa platesc taxa de salubrizare de 5 lei fiind pensioner. Eu imi fac singura curatenie pe strada mea cat imi apartine mie .Fiecare cetatean nu importa unde locueste casa la sol sau la bloc trebuie sa ingrijasca singuri si atunci v-a fi curat orasul nostru .
Au apărut și câteva comentarii în care o parte din Hînceșteni nu se arată deranjați de această majorare.
Dinu M.

Coborâți pe pământ oameni buni 5 lei e scump dar cât se face în oraș voi nu vedeți fata de alte orașe Hincesti e curat fiți mai realiști. Succes domnul Alexandru Botnari în continuare.
Gabriel N.

E bine.. Si 5 lei parerea mea e suma mica după ce calitate fac lucratorii de la Ara.. Iubim sa criticam(offff 5 lei e mult) dar curățenie iubiți??… Pai sa fim buni si Hn24 nici parereri si nici discuții nu trebuie sa le punem in program…
Despre majorarea taxei obligatorie de salubrizare din păcate nu a scris Info Curier Hîncești p pagina lor oficială, care este mai aproape de primărie, mai ales că au sediu chiar în Primărie, și puteau aduce mai multă claritate în această situație, ceea ce nu iau încurcat să scrie despre cazul Motocross Amatori.
Donează pentru HN24 hn24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!