Motorina se va scumpi cu aproape un leu, iar benzina cu aproape jumătate de leu

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorine de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova va crește semnificativ și în următoarele două zile, atingând astfel noi antirecorduri, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel motorina se va scumpi cu aproape un leu, iar benzina cu aproape jumătate de leu.

Potrivit ANRE, pe 8 și 9 martie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 25.69 lei sau cu 43 de bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, marți și miercuri, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 23.11 lei per litru, un preț cu tocmai 72 de bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 5.60 lei per litru, în cazul benzinei și cu 6.46 lei per litru, în cazul motorinei standard.

sursa https://n4.md/maine-motorina-se-va-scumpi-cu-aproape-un-leu-iar-benzina-cu-aproape-jumatate-de-leu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!