Precizări referitor la lucrările de reparație a drumurilor din satul Dancu

Precizări referitor la lucrările de reparație a drumurilor din satul Dancu, raionul Hîncești

Cu referire la informațiile apărute în spațiul online despre sectorul de drum din satul Dancu, raionul Hîncești, Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” vine  cu precizări:

În luna martie a anului curent, în timpul elaborării caietelor de sarcini, către ASD a fost prezentată decizia nr.2/2 din 13 martie 2020 a Consiliului local al satului Dancu privind selectarea sectoarelor de drum ce urmau a fi reparate în cadrul programului ,,Drumuri Bune pentru Moldova 2020’’.

Pentru reparația drumurilor din satul Dancu au fost alocați 1020,0 mii lei, sumă insuficientă pentru reparația tuturor sectoarelor selectate.

În momentul începerii executării lucrărilor, în funcție de sursele financiare alocate pentru reparația drumurilor în această localitate, antreprenorul a solicitat primarului satului Dancu, Pretuleac Vladimir, responsabil de executarea deciziei,  identificarea sectoarelor de drum din cele 4 incluse în propunerile de reparație a străzilor pentru anul curent de către consiliul local.

La rândul său, primarul localității, a selectat sectorul 1 cu o lungime de 130 m ( de la cetățeanul Golovatîi Alexei până la cimitir) și sectorul 4 cu o lungime de 278 m (de la șoseaua centrală până la cetățeanul Șișcanu Victor) ca fiind prioritare pentru a fi reparate cu îmbrăcăminte din beton asfaltic.

Înainte de începerea lucrărilor, primarul satului Dancu, a transmis  antreprenorului schema șantierului.În baza acesteia, au fost executate lucrări conform caietului de sarcini și ofertei câștigătoare pe 2 sectoare de drum din cele 4 propuse de consiliul local.

Lucrările de reparație a drumurilor nu se pot derula fără aprobarea și transmiterea schemei șantierului cu adresa acestuia de către Autoritatea Publică Locală corespunzătoare.

 

Donează pentru HN24 Susține activitatea noastră

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!