Procurorii cer detenție pe viață pentru un tânăr condamnat la 23 de ani de închisoare

La 11 ianuarie, a fost pronunțată o sentință, prin care un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost recunoscut vinovat de violul și răpirea unui minor, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 23 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul, la 15 iulie 2023, aproximativ la orele 20:30, s-a apropiat de un băiat de 9 ani, care se afla la joacă cu alți copii în stradă, și sub pretextul că îi va oferi un cadou, i-a propus să-l urmeze la domiciliul său. După ce copilul a intrat în ograda inculpatului, ultimul l-a îmbrâncit și l-a impus să intre în casă. Imediat, făptașul a încuiat ușa, iar la solicitările copilului de a pleca, l-a amenințat cu aplicarea violenței. Ulterior, l-a imobilizat, și a recurs la un act sexual neconsimțit.

Toate acțiunile au durat aproximativ 30 de minute, până în momentul în care la domiciliul respectiv, a intervenit o rudă apropiată minorului, care prin forțarea unui geam a reușit să intre în casa inculpatului și să elibereze copilul.

Procurorii nu sunt de acord cu sentința și o vor contesta cu apel, solicitând aplicarea celei mai aspre pedepse și anume detențiune pe viață.

Motivul principal pentru solicitarea unei asemenea pedepse, rezidă în faptul că inculpatul a fost deja condamnat anterior pentru o infracțiune de abuz sexual comis, la fel, împotriva unei persoane minore, executând, pentru această faptă, pedeapsa cu închisoarea, însă nu s-a observat nici o îmbunătățire în comportamentul său.

Inculpatul a refuzat să facă declarații la caz. În privința acestuia, a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

sursa voceabasarabiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!