Razii de consultanță pentru mediul de afaceri din raionul Hîncești.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Hîncești în colaborare cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) au desfășurat razii de consultanță pentru mediul de afaceri din raionul Hîncești.

În contextul executării Ordinului cu privire la organizarea și desfășurarea activităților сomune de prevenire а соntravențiilоr in domeniul comerțului interior și gestionării deșeurilor semnat între APCSP, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

De la 1 ianuarie 2021 au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 231 din 23.09.2010 cu privire la comerţul interior care interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj, utilizarea/comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă și bețișoarelor, de unică folosință, fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile.

Atenționăm agenții economici să se conformeze cu prevederile legale întrucât sancțiunile vor fi aplicate de până la 4.500 de lei pentru persoanele fizice și până la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!