Razii de verificare în biserici ! Poliția a depistat încălcări

Razii de verificare în biserici ! Poliția a depistat încălcări. În legătură cu faptul că se atestă o creștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19, Comisia națională extraordinară în sănătate publică (CNESP) a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021.

În această perioadă, Polițiștii Inspectoratului de Poliție Hîncești desfășoară zilnic, razii de verificare privind respectarea restricțiilor de către enoriași și preoți, pe întreg teritoriul raionului Hîncești.

În urma, verificărilor s-a stabilit că 35 lăcașe sfinte erau închise, în 3 biserici, serviciul divin a fost petrecut doar de preot, iar în 9 lăcașe de cult, slujbele s-au petrecut în interior, la care au participat aproximativ 218 enoriași.

Întru executarea Hotărîrii CTESP Hîncești, instituirea “Codului Roșu” se interzice desfășurarea slujbelor bisericești în interiorul lăcașului cu participarea enoriașilor. Polițiștii au inițiat proceduri contravenționale pentru comiterea încălcărilor.

Angajații Poliției vor monitoriza în continuare respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP, realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care se va încălca legea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!