Săptămâna Mobilității Europene 2021

This image has an empty alt attribute; its file name is farmacia-familiei-baner-articol.png

 

Protecția mediului prezintă o importanță majoră pentru societate , deoarece dezvoltarea economică are loc în cadrul creat de mediul ambiant în care existăm și ne desfășurăm activitatea.

   Problemele cu care se confruntă societatea noastră în prezent, fie de ordin economic, politic, social sau ecologic nu pot fi rezolvate rapid și eficient. Firește ca orice schimbare spre bunastare a unei societăți necesită timp, eforturi,muncă și investiții.

   Transportul joacă un rol important în dezvoltarea economică a statului, dar totodată el este unul dintre cei mai importanţi poluatori ai mediului înconjurător.

   Inspectoratul pentru Pretecția Mediului,  aduce la cunoștința  Dvs, că s-a dat start la  desfășurarea evenimentului în cadrul campaniei ”Săptămânii Mobilității Europene 2021” sub genericul ”Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă„ care se desfășoară la nivel mondial, în perioada 16 – 22 septembrie, ce are ca scop promovarea utilizării mijloacelor de transport non-poluante, diminuarea poluării aerului atmosferic cu substanțe nocive și participarea populației.

    Campaniea are ca scop  de a  promova  formele alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

   Calea cea bună este exploatarea corectă a mijloacelor de transport, organizarea efectivă şi corectă a traficului automobilistic, renunţarea la automobil atunci când este posibil în favoarea mersului pe jos, bicicletei, altor mecanisme nepoluatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!