Sistemul de internet al lui Musk va fi disponibil și în Moldova

Starlink, sistemul de internet prin satelit al lui Elon Musk, va fi disponibil și în R. Moldova. Țara noastră a primit o donație de 30 de antene care vor fi instalate la centrele de plasament și la hotarele țării, unde fluxul de refugiați este cel mai mare.

Potrivit Irinei Rusanovschi, președinta AO Centrul Internațional de Colaborare și Dezvoltare „Phoenix”, în această perioadă, din cauza războiului, au apărut multe necesități pentru gestionarea fluxului de refugiați.

„Datorită lui John Maxemchuk, vicepreședinte Moldova World Children’s Fund, în colaborare cu Space Exploration Technologies (SpaceX), Starlink Internet Services Limited a făcut o donație de 30 seturi-terminale de utilizator Starlink, care vor fi instalate la centrele de plasament și la hotarele țării unde fluxul de refugiați este cel mai mare”, spune Irina Rusanovschi.

În mesajul său, aceasta a mulțumit tuturor celor implicați în proiect, adăugând cât de important este acest pas pentru Republica Moldova.

Starlink este unul dintre proiectele SpaceX, deținut de Elon Musk, președintele Tesla. Prin intermediul acestui proiect se dorește conectarea întregii lumi la internet, chiar și în cele mai izolate zone.

sursa https://zugo.md/actualitate/foto-starlink-sistemul-de-internet-prin-satelit-al-lui-musk-va-fi-disponibil-si-in-r-moldova/187883/actualitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!