Un pensionar din Hîncești a fost înșelat de 176 mii lei

La 27 aprilie 2021, Polițiștii din Hîncești au fost sesizați despre faptul că un bărbat, din mun. Hîncești a rămas fără pensie, ce o depozita pe un cont bancar, timp de 2 ani. La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul.

S-a stabilit că la 26 aprilie 2021, în jurul orelor 18:00, victima, în vârstă de 83 ani, din mun.Hîncești a fost telefonată de o persoană care s-a prezentat ca fiind Angajat al Securității Băncilor. Fiind întrebat la ce băncă are deschise conturi bancare, bărbatul răspunzînd că are deschis un cont bancar la una din băncile din RM.

Ulterior prin abuz de încredere și înșelăciune, a comunicat persoanei necunoscute, numărul cardului și codul, pe card se aflau 182 mii lei, pensia pe ultimii 2 ani, la scurt timp, au avut loc 8 extrageri, fiind extrași de pe card 176 mii lei.

În urma discuțiilor cu reprezentanții băncii, Polițiștii au constatat că de pe acel cont bancar au avut loc 8 extrageri, între orele 18:00-19:00. Suma fiind extrasă în orașul Moscova, Federația Rusă, prin intermediul companiei de transferuri bănești ,,Eldorado”. Polițiștii întreprind măsuri investigative pentru a depista făptașii.

Polițiștii atenționează nu fiți victimele escrocilor! Nu divulgați nimănui informațiile Dvs. personale sau detalii despre cardul bancar (numărul de card, data expirării, numărul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe spatele cardului, etc.) ca răspuns la e-mailuri, mesaje SMS (chiar dacă acestea provin din numele băncii), pe paginile de site-uri web, care nu sunt concepute pentru a efectua plăți pentru bunuri și servicii sau prin telefon. 

Nu uitați că pentru orice transferuri de bani, recompense, bonusuri, etc. pe cardul dvs. bancar , persoana care va face un astfel de transfer are nevoie doar de numărul cardului!

Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori! – Dacă ați fost sunat de un reprezentant al unei bănci, verificați dacă chiar această persoană activează la bancă; – Dacă ați deveni victima escrocilor anunțați de urgență poliția și banca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!