7 produse care conțin mult Omega-3

Cardiologii, nutriționiștii și neurologii adoră omega-3: persoanele care obțin suficient din acești acizi grași polinesaturați din dietă sunt mai puțin susceptibile de a avea probleme de sănătate. Din fericire, nu este necesar să înghiți ulei de pește pentru a mulțumi medicii. Există surse mai gustoase de omega-3.

Familia omega-3 este formată din trei substanțe: acid alfa-linolenic (ALA), acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Nu este necesar să vă deranjați cu aceste nume complexe, este mai bine să vă amintiți alte fapte importante despre omega-3.

O persoană nu poate sintetiza singură acizi grași polinesaturați, omega-3 – intră în organism doar cu ajutorul alimentelor.

În timp ce oamenii de știință nu știu exact cât de mult omega-3 are nevoie o persoană pe zi pentru a rămâne sănătoasă și a rezista bolilor. Efectul pozitiv începe după 250 mg pe zi, iar autoritatea americană de reglementare FDA consideră că este sigur să luați 3 g de omega-3 pe zi. Ia unii medici rrecomandă obținerea a 1 g de omega-3 pe zi.

Cele mai bune surse de omega-3.

Cea mai fiabilă sursă de omega-3 care satisface toate nevoile corpului uman sunt peștii de mare. Liderii în conținutul de acizi grași polinesaturați sunt peștii mici care se hrănesc cu plancton sau peștii prădători care mănâncă acest lucru mic. Pentru a obține suficiente omega-3, se recomandă să mâncați 2-3 porții de pește pe săptămână. Cu toate acestea, calitatea fructelor de mare ar trebui monitorizată cu atenție: conținutul de omega-3 este mult mai mare la peștii sălbatici și nu la cel care a consumat furaje compuse la fermă. Un alt principiu important al unei bune alimentații este varietatea. Prin urmare, sursele vegetale de omega-3 ar trebui să fie, de asemenea, în dietă.

Nuci !
Nicio listă sinceră de alimente sănătoase nu este completă fără nuci. Antioxidanții, vitaminele și mineralele, care se află în compoziția lor, îmbunătățesc starea pielii și a părului, contribuie la o mai bună funcționare a creierului și a sistemului nervos și sunt bune pentru inimă. Iar acizii omega-3 care se găsesc în nuci sunt comparabili ca calitate cu cei din peștii de mare.

Ulei de in !
Semințele de in și uleiul obținut din ele conțin cantități record de omega-3, dar, din păcate, în principal acid alfa-linolenic. Cu toate acestea, o lingură de ulei sau semințe de in, pre-îmbibate pentru o mai bună absorbție, va ajuta la o sănătate mai bună a unei salate sau a unei fulgi de ovăz de dimineață.

Somon !
Este mai bine să acordați preferință membrilor sălbatici, care nu sunt fermi ai familiei. Surse bune de omega-3, pe lângă păstrăvul și somonul populare, sunt somonul coho, somonul chum, omul, char, grayling.

Sardine !
Sardina de pește mic este o rudă îndepărtată a heringului, un iubitor al curenților reci și al călătoriilor. Migrațiile lungi și o viață plină de pericole fac din sardine o adevărată bombă nutrițională: în perioada de creștere, ele acumulează o gamă de substanțe nutritive.

Ficat de cod !
Suplimentele alimentare de cea mai înaltă calitate cu omega-3 sunt preparate pe bază de ulei de ficat de cod – acest produs conține o cantitate record de acizi grași polinesaturați. Dar, spre deosebire de capsule, ficatul de cod natural este, de asemenea, foarte gustos. Singurul păcat este că este, de asemenea, foarte bogat în calorii.

Macrou !
Fileul de macrou gras, fraged și suculent conține până la 5 g de acizi grași omega-3. În plus, macroul este un produs excelent versatil, potrivit pentru salate și poate fi un fel de mâncare independent. Un alt bonus: macroul nu este cultivat, astfel încât peștii sălbatici pot fi cumpărați din magazinul implicit. Cel mai bine este congelat – spre deosebire de afumat, nu conține sare sau alți aditivi și oferă mai mult spațiu culinar.

Hamsii
Beneficiile acestui pește mic sunt un motiv bun pentru a comanda pizza cu el, a o adăuga la o salată sau într-o tigaie ca condiment atunci când gătiți legume. O anșoa mică conține o cantitate zilnică de omega-3. Singurul sfat: nu le mâncați fără măsură. Conservele de hamsii conțin multă sare, al cărei consum este important de controlat pentru persoanele cu predispoziție la boli cardiovasculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!