Atenție ! Persoane din Hîncești telefonate de escroci din numele băncii

Un nou tip de escrocherie lasă fără bani oamenii naivi. Deținătorii de carduri sunt sunați de escroci prin intermediul aplicației Viber. Recent pe HN24 am primit un mesaj de atenționare din partea unei locuitoare din Hîncești. Cazuri similare au avut loc nu doar cu locuitori din Hîncești, dar și din întreaga țară.

Nu vreau să se prindă cineva în plasa unor escroci, te sună și se prezintă consultanți de la bancă și încearcă prin fel și chip să facă rost de datele personale ce țin de cardul bancar, la cîteva întrebări negate de mine, mi-au pus receptorul, dacă poți publică te rog frumos această poză cu număr lor, poate ajutăm pe cineva, poate copiii să atenționeze părinților și bunicii !!!  ne-a comunicat Svetlana S.

Pe site-ul oficial al băncii VictoriaBank am găsit un mesaj de atenționare.

Vă atenționăm despre apariția unui nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor VB24 Web și Mobile a deținătorilor de card. 

De această dată, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor si pe rețelele de socializare (999.md, Facebook, Odnoklasniki, etc.). Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/ rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card.

 În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume, cu scopul accesării VB24 Web și Mobile, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor. Obtinând acces la conturile Web/Mobile-banking ale clienților-vanzătorilor-deținători de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani P2P către alte carduri și/ sau conturi) sau diverse plăți online.

Nu uitați că, pentru orice transferuri de bani pe cardul D-voastră bancar, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului! 

Atenție! Reprezentanții băncii sau alte structuri niciodată nu vor solicita: parole /PIN /CVV/CVC /coduri unice (OTP-uri) primite la numărul D-voastră de telefon. 

Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc., vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori!

Fiți vigilenți și protejați-vă banii și datele personale! 

Cum ne protejăm de Phishing? 10 sfaturi utile pentru utilizatorii de carduri

Drepturi Rezervate HN24

error: Contentul este Protejat !!