Cea mai amuzantă fotografie cu animale sălbatice din 2022

Jennifer Hadley a câștigat premiile Comedy Wildlife Photography Awards 2022. Cea mai amuzantă fotografie a vieții sălbatice din 2022 a fost „Reflexul de pisică”, care arată un pui de leu în vârstă de trei luni. Fotografia a fost făcută de Jennifer Hadley în Parcul Național Serengeti din Tanzania.

 

„Nimeni nu se aștepta să se întâmple asta și bineînțeles că eram îngrijorați de siguranța lui. Din fericire, așa cum este cazul pisicilor, s-a îndreptat la timp, a aterizat în patru picioare și a fugit cu frații săi”, a spus Hadley. Premiul principal este un safari de o săptămână în rezervația naturală Masai Mara din Kenya. Hadley a devenit, de asemenea, proprietarul unui trofeu unic realizat manual.

În total, anul acesta juriul competiției a luat în considerare aproximativ 5.000 de cereri depuse de 85 de țări. Lista finaliștilor premiilor Comedy Wildlife Photography Awards 2022 a inclus 40 de fotografii. Pentru premiul principal s-au luptat și o zebră împiedicată, un șoim de fotbal, o veveriță săritoare, canguri de luptă și alte animale.

Anul trecut, Ken Jensen a câștigat competiția cu o fotografie intitulată „Oops!” (Ai!), care înfățișează un mascul de maimuță așezat pe un fir.

Competiția internațională de fotografii cu animale amuzante a fost fondată în 2015 de fotografi Paul Joynson-Hicks și Tom Sullam care au dorit să promoveze conservarea faunei sălbatice cu simțul umorului. Scopul competiției anuale nu este doar de a crește gradul de conștientizare a lumii faunei sălbatice, ci și de a o conserva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Copyrighted Image

error: Contentul este Protejat !!